Bu yemeği ilk
defa bir dostumuz ve meslektaşımız Prof. Dr. Nüket ÖNELGE’ nin evinde yedik ve
çok beğendik. Nihayet bu hafta bu yemeği Ayvalık’ taki evimizde deneme
fırsatını bulduk. Oldukça başarılı olduğumuz bu denemenin tarifi ve yapılışını
aşağıda sizlerde denemeniz arzusu ile veriyorum.
Malzemeler:
·
250 gr yağsız dana kıyması
·
2 su bardağı erişte
·
1 adet soğan
·
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
·
1 yemek kaşığı tereyağı
·
1 adet domates
·
1 su bardağı süt
·
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
Tuzlu su
içinde erişte 5 dakika kadar pişirildikten sonra yıkayarak soğutularak kenara
alınır.
İkinci işlem
olarak yemeklik doğranan soğanlar iki yemek kaşığı zeytin yağı içinde kıyma ile
beraber kavrulur ve sona doğru kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılarak
tavla zarı şeklinde kesilen domatesler ilave edilerek bir dakika sonra ateşten
alınır.
Üçüncü işlem
olarak 5 dakika kaynatılan eriştenin yarısı bor camın tabanına konarak yayılır
ve üzerine kıyma ilave edilerek erişte üzerine dağıtılır. Bunun üzerine kalan
erişte yayılır. Üzerine süt ilave edilerek 200°C de pişinceye kadar
fırında tutulur. Yalnız üzerinin yanmaması için alimünyum kâğıt ile üzeri
örtülmelidir. Sonunda pişen erişte üzerine rendelenmiş kaşar yayılarak üzeri
örtülmeden kızarıncaya kadar fırında tutulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder