Portakal
suyunda pişirilen bu yemeği yaptığımda tadına ben bile inanamadım. Tek
kelimeyle harika bir kombinasyon yaratılmış oldu. Özellikle portakal suyunun
kerevize kattığı nefaset, damakta yaratılan bir şölendi. Hazırlanması ve
pişirilmesi oldukça basit bir yemek olup, yumurta kırabilen herkesin
deneyebileceği bir zeytinyağlıdır. Özellikle misafirleriniz için hazırladığınız
sofralarda, yüzlerde oluşacak mutluluk sizlerinde mutluluğu olacaktır.
Malzemeler:
Orta boy Kereviz 1 Adet
Ayva 1 Adet
Havuç ½ Adet
Portakal suyu 1
Su bardağı
Sızma zeytinyağı 2 Yemek
kaşığı
Limon ½ limonun suyu
Un 1 Tatlı kaşığı
Su ½ Su bardağı
Tuz
Havuç yemeğe renk vermek için az miktarda
kullanılmıştır. İstenirse kullanılmaya bilir. Soyulan ve çekirdek evi
temizlenen ayva ve temizlenmiş kereviz elma dilimleri şeklinde doğranır.
Portakallar sıkılarak bir bardak portakal suyu hazırlanır. Portakal suyuna un
ilave edilerek iyice karıştırılır. Yukarıdaki malzemeler uygun büyüklükte bir
tencereye alınır, üzerine yarım limonun suyu ve tuz ilave edilerek pişirilir.
Yemek düşük ateşte 15 dakikada hazır olacaktır. Kanımca yemeğin püf noktası
potakalın tadı ile yemeğe konacak tuz dengesinin ayarlanmasıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder