Yapmadan önce bu kadar lezzetli olabileceğini
tahmin etmemiştim. Yapımı oldukça basit olan ve tavukgöğsü ile hazırlanan bu
yemeği denemek hem yapanı ve hem de bu yemeği tüketecekleri mutlu edeceğine
inanıyorum. Tavukgöğsü ile çok değişik yemekler yapmak mümkündür. Genelde
lezzet yoksunu olan tavuğun bu kısmı ile hazırlanacak en güzel yemek
tariflerinden birinin bu yemek tarifi olacağına inanıyorum. Kullanılacak
malzemelerde hemen hemen her mutfakta olabileceklerden itibaren. Diğer taraftan
da yemeğin hazırlanış ve pişirme şekli hazırlayanın zevkine göre değişiklikler
yapmasına izin verecektir.
Malzemeler ( İki kişi içindir )
Tavukgöğsü 300 g
Soğan 1 Adet
Kapya biber 1 Adet
Zeytinyağı 4 Yemek
kaşığı
Yumurta 1 Adet
Tatlı biber salçası 1 Yemek kaşığı
Domates 1 Adet
Sarımsak 2 Diş
Maydanoz ½ Demet
Yeşil soğan 1 Adet
Tatlı kırmızı pul biber 1 Tatlı kaşığı
Kuru nane 1 Çay kaşığı
Kimyon 1 Çay
kaşığı
Tuz, Karabiber
Borcam 15*22 cm
Hazırlanışı
Öncelikle tavukgöğsü tavla zarı büyüklüğünde
kesilmelidir. Etin yarı donmuş halde bulunması bu işlemi kolaylaştıracaktır. Et
tamamen yumuşadıktan sonra mutfak robotunda ufak dokunuşlarla daha küçük
parçalara kesilmesi gerekir. Burada etin macun haline gelmemesine özen
gösterilmelidir. Tüm karışımı yapmak için et bir kâse içine alınır ve üzerine
hazırlanan diğer malzemeler ilave edilir. Soğan ve maydanoz ufak kesilmesine
özen gösterilmelidir. Ben karışıma domates yerine yazın hazırladığımız domates
konservesinden 2 yemek kaşığı koydum. Bu malzeme her mutfakta kışın olamayacağı
için bir domatesin kabuğu soyulduktan sonra sert kısmı küçük parçalara
kesilerek ilave edilmelidir. Zeytinyağı ve diğer malzemeler kaba alındıktan
sonra homojen bir karışım elde edilinceye kadar karıştırılır. Hazır olan
karışım borcama alınır ve üzeri alüminyum kâğıt ile örtülür. Önceden 200º C
ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir. Burada ufak bir ayrıntıya dikkat etmek
gerekir. Borcam üzerindeki alüminyum kağıt 20 dakika sonra uzaklaştırılarak,
karışımın suyunun uzaklaşması ve köfte üzerinin hafif kızarması sağlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder